Mai sus este cartea mea de vizita adaptata pentru acest blog , blog pe care e bine sa-l vizitezi si sa observi atitudinea, mea, impartiala fata de banci sau companii de asigurari , si este explicabil prin faptul ca nu fac parte din categoria agentilor sau brokerilor care au doar un produs financiar dintr-o gama ,sau chiar daca au mai multe produse financiare, clientul este impins spre unicul produs de pe care "vanzatorii" pot incasa niste bani .
Vei observa simplitatea si usurinta cu care intelegi sistemul financiar facandu-ti o programare si astfel ne putem intalnii la biroul OVB sau altundeva in Timisoara .
ASIGURARILE DE SANATATE - vor deveni obligatorii in 2012, cand va intra in vigoare o lege in acest sens. Nu se stie inca sigur cum va fi dar planul asigurarilor de sanatate, vazut de agentiile de asigurari si brokeri, ar fi cam asa :
Romanii trebuie sa semneze o polita de asigurare la operatorii particulari, cea mai scumpa fiind in jur de 50 de euro.
Cotizatia obligatorie la sistemul de asigurari nu se va modifica semnificativ, deoarece asiguratorii privati vor prelua in totalitate sistemul public de asigurari si actualele case judetene.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va ramane un fel de depozitar al banilor asiguratilor, pe care ii va imparti insitutiilor private in functie de numarul inscrisilor pe liste, de tipul abonamentelor etc, scrie Evenimentul Zilei.
"Va fi ca la asigurarile la masina. Va exista o asigurare obligatorie, ce ofera servicii de baza si o asigurare full-option, pentru cei care mai doresc si altceva. Daca mai dai cativa lei in plus si iti mai dau si stomatologie, si chirurgie etc. Insa acele servicii vor fi garantate, nu ca acum, cand ti se promit multe, dar nu ti se da nimic", a declarat Virgil Paunescu, consilier prezidential pe probleme de sanatate.
Companiile private trebuie sa inscrie asiguratii si sa prezinte listele la CNAS timp de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii. Daca nu iti inchei aigurarea obligatorie, poti fi tratat doar la Urgente.
Categoriile care nu trebuie sa plateasca aceasta polita au ramas neschimbate: copiii sub 18 ani, studentii pana in 26 de ani care nu realizeaza venituri, sotul/ia si parintii aflati in intretinerea unui asigurat, persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse, bolnavii inclusi in programele nationale (cancer, TBC, hemofilie, transplantatii) si femeile insarcinate.